duminică, mai 26, 2013

Senzaţia că tocmai ai început să scrii o altă carte

Reuşesc să mă ţin de program în legătură cu scrisul la roman, să pornesc motoarele foarte de dimineaţă şi să adaug alte pagini. Şi azi am fost victorios. Constat un lucru interesant. Aşa cum nu este uşor să începi un roman şi să-l aduci până la un punct de la care se poate merge mai liber, tot aşa este destul de dificil să închei romanul, pentru că tocmai spre final apare tentaţia de a dezvolta unele situaţii, iar aceasta complică un pic lucrurile, îţi îndepărtează punctul final atât de mult încât ai senzaţia că tocmai ai început să scrii o altă carte. Acum e momentul în care este nevoie de capacitatea ta ca autor de a renunţa să mai spui ceea ce ai fi tentat să spui, de a îngădui lumii pe care ai adus-o la lumină să aibă viaţa ei proprie pe acest pământ.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Trei răspunsuri despre romanul „Alergările unui scriitor” de la autorul lui, Vasile Baghiu (în Familia, "Cum?", rubrică susținută de Mircea Pricăjan)

1.  Cum s-a conturat ideea romanului „Alergările unui scriitor”? Ideea a apărut după ce începusem o serie de alergări în încercarea de a con...