marți, mai 14, 2013

Partea bună din partea rea

Partea bună din partea rea în toată povestea aceasta cu scrisul este plăcerea de a descoperi în propria minte idei şi gânduri pe care nu ştiai că le ai. Scrierea unui roman este şi un instrument perfect de aflare a naturii tale adevărate, de răscolire a unor resurse sufleteşti care, altfel, ar fi rămas veşnic în adormire. La un moment dat, după mai multe pagini, după mai multe cărţi, ajungi să fii într-un fel în care nu ai fi fost niciodată fără literatură, ceea ce nu zic că este neapărat un lucru bun în sine, căci nu ştii cum ai fi fost având un parcurs normal, dar este sigur că aventura în care eşti atras devine ceva extrem de special care îţi amplifică trăirea şi îţi oferă şansa de a întrezări un sens.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Trei răspunsuri despre romanul „Alergările unui scriitor” de la autorul lui, Vasile Baghiu (în Familia, "Cum?", rubrică susținută de Mircea Pricăjan)

1.  Cum s-a conturat ideea romanului „Alergările unui scriitor”? Ideea a apărut după ce începusem o serie de alergări în încercarea de a con...