luni, iulie 08, 2013

Am o vară înainte ca să mă gândesc la viitorul roman

Am pus deoparte manuscrisul romanului. De fapt, l-am dat spre lectură unei persoane în al cărei gust literar am încredere. Un ochi din afară poate vedea mai bine greșelile, inadecvările, stângăciile. După mai bine de un an de scris aproape zilnic, mă simt eliberat. Când în câteva zile îl voi primi înapoi cu observațiile de rigoare, voi face din nou o lectură, voi modifica (sau nu) lucrurile semnalate, apoi îl voi trimite editurii. Acum, sunt liber să frunzăresc cărți, să răsfoiesc Internetul, să fac plimbări, să scriu poeme, să trăiesc un pic mai intens clipa. Cartea de psihologia sănătății la care lucrez de ceva vreme la serviciu e pe drumul ei, însă ea nu se intersectează cu zona literară decât poate numai uneori și vag la nivelul expresiei, așa că este ca și cum ar fi vorba despre "altcineva" cu alte preocupări și alte proiecte decât ale mele. Am o vară înainte ca să mă gândesc la viitorul roman, să-mi clarific mai bine subiectul și situațiile, perspectiva narativă și toate chestiunile preliminare, în așa fel încât să mă pot porni din nou pe scris odată cu venirea toamnei.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Trei răspunsuri despre romanul „Alergările unui scriitor” de la autorul lui, Vasile Baghiu (în Familia, "Cum?", rubrică susținută de Mircea Pricăjan)

1.  Cum s-a conturat ideea romanului „Alergările unui scriitor”? Ideea a apărut după ce începusem o serie de alergări în încercarea de a con...