vineri, aprilie 26, 2013

Un sanatoriu de ieri și de azi

Un sanatoriu de ieri și de azi, deopotrivă un punct al cunoașterii vieții și al trăirii sfârșitului, locul de trăit viața și de murit moartea, oameni care urcă aici, ca pacienți sau ca vizitatori de ocazie, urmând parcă un fir de atracție magică, personaje ale căror destine se intersectează, mai mult sau mai puțin, cu recluziunea pe care pavilioanele ascunse în pădure o presupun, viață care nu se sinchisește de vecinătatea morții, retragere nesperată - ca un fel de emigrare interioară - din fața unei Românii chinuite de șirul de barbarii comuniste și postcomuniste, iată câteva din nucleele pe seama cărora se desfășoară întreaga poveste din romanul pe care îl pun la cale. Încă un efort susținut, ca pentru turnantele finale din cursele de fond, și totul se va lega așa cum am visat și am sperat, totul va căpăta sensul după care tânjesc.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Trei răspunsuri despre romanul „Alergările unui scriitor” de la autorul lui, Vasile Baghiu (în Familia, "Cum?", rubrică susținută de Mircea Pricăjan)

1.  Cum s-a conturat ideea romanului „Alergările unui scriitor”? Ideea a apărut după ce începusem o serie de alergări în încercarea de a con...