vineri, ianuarie 01, 2021

despre blog și autor

Blogul himeric poate fi văzut ca un fel de jurnal pe subiecte diverse: poezie și scris, literatură și cărți, călătorii și situații de viață.

Vasile Baghiu (n. 5 decembrie 1965, Borleşti, Neamţ, România) este poet, prozator şi eseist, creatorul conceptului poetic al "himerismului".

A publicat mai multe volume de poezie (Gustul înstrăinăriiRătăcirile doamnei Bovary, FebraManieraHimerus Alter în Rheinland, DepresieCât de departe am mersMetode simple de încetinire a timpuluiVisuri pe care mi le pot permite, Respirație asistată, Avantajul de a nu câștiga nimic), o culegere de proză scurtă (Punctul de plecare), patru romane (Ospiciul,  Planuri de viaţăFericire sub limite, Alergările unui scriitor) şi numeroase articole şi eseuri în reviste.

A obţinut câteva burse „writers-in-residence” în Occident, iar fragmente din opera sa au apărut în traduceri în reviste și antologii din diferite spații culturale.

A avut mai multe experienţe de muncă, între care asistent medical, ziarist, realizator TV, profesor. Fondator al primei reviste de educație pentru sănătate din România, autor de manuale de specialitate medicală, actualmente este psiholog la DSP Neamţ.

Locuiește în Piatra-Neamț, este căsătorit și are doi copii.

Contact: Pentru a transmite un mesaj, scrieți (1) în secțiunea de comentarii a postărilor, (2) la adresa de email vasile_baghiu@yahoo.com sau (3) în formularul din coloana din dreapta a blogului. 

Niciun comentariu:

Trei răspunsuri despre romanul „Alergările unui scriitor” de la autorul lui, Vasile Baghiu (în Familia, "Cum?", rubrică susținută de Mircea Pricăjan)

1.  Cum s-a conturat ideea romanului „Alergările unui scriitor”? Ideea a apărut după ce începusem o serie de alergări în încercarea de a con...