duminică, noiembrie 17, 2013

Revenirea la paginile scrise mai demult ale unui roman în lucru

Revenirea la paginile scrise mai demult ale unui roman în lucru presupune oarecari precauţii, în special legate de rezistenţa la frustrare, pentru că sigur vei găsi unele care nu îţi mai plac, pe care ai vrea să le scoţi, să le distrugi sau să le scrii din nou. Sunt momente de cumpănă şi tensiune, iar singurul remediu este răbdarea. Din păcate, nici răbdarea nu rezolvă mare lucru, pentru că presiunea trimpului e reală, iar dorinţa ta de a ajunge la capătul unei munci istovitoare este şi ea legitimă. Deocamdată citeşti, îţi notezi pe un fişier deschis în paralel amănuntele pe care le-ai schimba şi mergi mai departe. Se va alege până la urmă ceva-ceva de tot zbuciumul acesta şi de toată această aşteptare. presupune oarecari precauţii, în special legate de rezistenţa la frustrare, pentru că sigur vei găsi unele care nu îţi mai plac, pe care ai vrea să le scoţi, să le distrugi sau să le scrii din nou. Sunt momente de cumpănă şi tensiune, iar singurul remediu este răbdarea. Din păcate, nici răbdarea nu rezolvă mare lucru, pentru că presiunea trimpului e reală, iar dorinţa ta de a ajunge la capătul unei munci istovitoare este şi ea legitimă. Deocamdată citeşti, îţi notezi pe un fişier deschis în paralel amănuntele pe care le-ai schimba şi mergi mai departe. Se va alege până la urmă ceva-ceva de tot zbuciumul acesta şi de toată această aşteptare.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Trei răspunsuri despre romanul „Alergările unui scriitor” de la autorul lui, Vasile Baghiu (în Familia, "Cum?", rubrică susținută de Mircea Pricăjan)

1.  Cum s-a conturat ideea romanului „Alergările unui scriitor”? Ideea a apărut după ce începusem o serie de alergări în încercarea de a con...