duminică, octombrie 03, 2021

Fira Medieval a Creu Coberta (Barcelona)

Fira Medieval a Creu Coberta, o sărbătoare importantă pentru Barcelona, se întâmplă acum la sfârșit de septembrie și început de octombrie, iar noi am fost norocoși să fim aici și să și locuim chiar lângă Carrer de Creu Coberta, o stradă nesfârșită care se umple în aceste zile de mii de oameni dornici de distracții, care vând și cumpără, iau masa și stau la un pahar (cu mare chef de vorbă, am remarcat), se uită la spectacole cu subiecte inchizitorial-medievale (în care acum binele învinge răul, iar acuzații sunt eliberați, după lupte, în aclamațiile mulțimii), se plimbă, se bucură pur și simplu de viață. Impresionante spectacolele (voi posta separat, poate chiar azi, două-trei foarte scurte înregistrări) în care actorii pun multă pasiune și își iau foarte în serios rolurile, iar spectatorii participă, strigă, țipă, aplaudă! La fel concertele de muzică locală, care dau și mai multă culoare sărbătorii. Am stat și noi până mai târziu încântați de bucuria oamenilor și mulțumiți că am avut șansa de a fi aici la un astfel de eveniment.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Trei răspunsuri despre romanul „Alergările unui scriitor” de la autorul lui, Vasile Baghiu (în Familia, "Cum?", rubrică susținută de Mircea Pricăjan)

1.  Cum s-a conturat ideea romanului „Alergările unui scriitor”? Ideea a apărut după ce începusem o serie de alergări în încercarea de a con...