duminică, martie 14, 2021

Recunoașterea este resursa prețioasă din care își iau energia și curajul scriitorii

Recunoașterea este resursa prețioasă din care își iau energia și curajul scriitorii, artiștii, cercetătorii și toți oamenii care au oarecari realizări sau merite în pătrățica vieții și a muncii lor. 

Am avut adesea parte de ea și la noi, dar nu de puține ori ea a venit din străinătate, de "afară", cum se spune, tocmai când aici acasă își găsise de lucru pe coclaurii indiferenței. 

Astfel, sunt onorat în aceste zile să fiu recunoscut și oficial printre partenerii organizației Transcollaborate din Australia, după ani de colaborare fructuoasă, cu apariții, în traducerea inegalabilă a Cristinei Savin, în cunoscute reviste și e-zine-uri de acolo, cum ar fi: Cordite Poetry Review, The AALITRA Review, Poetry in Process, Parallel Texts. Words Reflected (I),Parallel Texts. Words Reflected (II), Bordertown.

O colaborare cu workshop-uri online de traducere din câțiva autori români, în care la un moment dat poemul Ecuație cu multe necunoscute din volumul "Respirație asistată" (în pragul apariției la Editura Eikon) a avut parte de cinci verisuni în limba engeză, realizate de cinci grupuri de traducători.

Le sunt recunoscător membrilor echipei minunate și profesioniste a acestei organizații!

I am grateful to all at the wonderful and professional board of Transcollaborate!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Trei răspunsuri despre romanul „Alergările unui scriitor” de la autorul lui, Vasile Baghiu (în Familia, "Cum?", rubrică susținută de Mircea Pricăjan)

1.  Cum s-a conturat ideea romanului „Alergările unui scriitor”? Ideea a apărut după ce începusem o serie de alergări în încercarea de a con...