sâmbătă, decembrie 17, 2022

2022

Bilanț din amintiri, la final de an. 2022 a fost unul dintre cei mai productivi și mai activi ani pentru mine.

🎄Butonat zilnic în primele trei luni câte un poem în experimentul #poeziedefiecarezi, care a devenit apoi volumul de poezie “Avantajul de a nu câștiga nimic”, apărut în toamnă la Editura Eikon.
🎄Publicat poezii în revistele Timpul, Cafeneaua literară, Bucovina literară, Vatra, Actualitatea literară, Steaua.
🎄Publicat volumul al VII-lea din ghidul-manual „Teoria și practica nursing” (Nursing în psihiatrie) la Editura Cartea Medicală, unde au apărut și celelalte 6 volume.
🎄Prezentat public cele 7 volume din „Teoria și practica nursing” la Biblioteca „G.T. Kirileanu” Neamț.
🎄Invitat de Memorialul Ipotești – Centrul Național de Studii „Mihai Eminescu” la "Poeți în dialog", împreună cu poetul Nicolae Coande și susținut discuția moderată de Lucia Țurcanu și Ala Sainenco.
🎄Susținut conferința „Eminescu, o perspectivă himerică” la Biblioteca "G.T. Kirileanu" din Piatra-Neamț și la Biblioteca orășenească Bicaz.
🎄Susținut conferința „Metaversul himeric al poeziei” la Teatrul Național „Marin Sorescu” din Craiova.
🎄Primit Premiul „Patrel Berceanu” al Festivalului de literatură și teatru „Patrel Berceanu” de la Craiova.
🎄Inclus în "Istoria literaturii române contemporane – 1990-2020" de Mihai Iovănel și în "Manualul vănătorului de poeți" de Nicolae Coande.
🎄Arcadia Solum și Claudiu Komartin au scris despre "Avantajul de a nu câștiga nimic".
🎄Publicat 3 poeme în "Oomph! Press", în traducerea Cristinei Savin, în continuarea mai multor apariții în publicații de limbă engleză din ultimii ani.
🎄Susținut conferința "Nursing-ul în România, de la teoria din școală la practica din spital", în cadrul Conferinței Naționale "Rolul Spitalelor Municipale Orășenești, Mono-specialitate în îmbunătățirea calității actului medical – prezent și perspective" de la Spitalul “Prof. Dr. Eduard Apetrei” Buhuși.
🎄Susținut conferința "Educația pentru sănătate și diagnosticele NANDA-I, repere de bază ale planului de îngrijire a pacientului", în cadrul Conferinței Naționale „Prevenția - deziderat în sănătatea publică” organizată de Compartimentul de Evaluarea și Promovarea Sănătății din cadrul Direcției de Sănătate Publică Neamț.
🎄Inițiat în toamnă seria de conferințe-dialog „Cultura sănătății” (în continuarea proiectelor de promovarea sănătății de peste 20 de ani) în cadrul unei colaborări dintre Biblioteca „G.T. Kirileanu” Neamț și Compartimentul de Evaluarea și Promovarea Sănătății al D.S.P. Neamț. Susținut până acum, la bibliotecă, dar și în școli din oraș și din câteva sate, aproximativ 20 de conferințe-dialog pe teme precum „De ce este sănătos să citim?“, „Alcoolismul, o problemă de sănătate publică“, „Ce înseamnă un stil de viață sănătos?“, „De ce este sănătos să facem mișcare?“, „Ce înseamnă o alimentație sănătoasă?", „Violența în școală”.
🎄Început în martie un program de alergări zilnice, pe care l-am continuat și pe care îl voi duce mai departe, pentru că de pe urma lui m-am ales, după mai multe luni, cu vindecarea fără dubii de obezitate (reducerea greutății cu 20 de kilograme, de la 95 la 75), prediabet și HTA și o îmbunătățire substanțială a stării generale de sănătate.
🎄Participat la 5 competiții oficiale de alergare, unde am avut și câteva performanțe: Traian Trail (Traian, Bacău, 14 K, locul 4 la categorie), Bucovina Ultrarock (17 K, Câmpulung Moldovenesc, locul 1 la categorie), Hit the Egg (10 K, Vatra Dornei, locul 3 la categorie), Bate Toaca (19 K, muntele Ceahlău, locul 9 la categorie), Semimaraton Curtea Domnească (Piatra-Neamț, 21 K, încheiat onorabil cursa, după un incident cu sincopă). Făcut 3 semimaratoane de capul meu. Visuri de maraton pentru 2023.
🎄Scris săptămânal pe citestema.ro, din iulie până în noiembrie, pe baza experienței alergării, 19 episoade din romanul „Confesiunile unui scriitor alergător” - #confesiunileunuiscriitoralergator, roman predat apoi în variantă completă unei edituri importante, de la care aștept răspuns. Link AICI pentru toate episoadele.
🎄Lucrat la ceea ce ar fi "grădina poeziei himerice" la Mastacăn.
🎄Scris acum în decembrie povestirea „Dacă vrei să stai cu cei dragi, plătești” și trimisă, la solicitare, unei reviste importante. (Later edit: povestirea a apărut, în Ficțiunea Optm - link în comentarii).
🎄Călătorit împreună cu Iuliana de două ori în Italia (Napoli, Pompei, Capri, Villa San Michele, Sorento, Meta, Amalfi; Bari, Molfetta, Barletta, Brindisi, Matera, Altamura, Locorotondo, Ostuni, Giovanazzo), dar și în Spania (Alicante, cu nepoțelul și părinții lui), în Grecia (Chania, Preveli, Rethymno, în aceeași companie) și în Portugalia (Porto și Lisabona).
🎄Primit vizita prietenilor Anne și Achim din Germania.
🎄Întâlniri, câte s-au putut, peste Carpați, cu copiii și cu nepoțelul Ștefan care a împlinit un an.
Sănătate tuturor! Crăciun fericit! Sărbători cu bine! 2023 să vă fie cu pace, sănătate și bucurii! La mulți ani!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Trei răspunsuri despre romanul „Alergările unui scriitor” de la autorul lui, Vasile Baghiu (în Familia, "Cum?", rubrică susținută de Mircea Pricăjan)

1.  Cum s-a conturat ideea romanului „Alergările unui scriitor”? Ideea a apărut după ce începusem o serie de alergări în încercarea de a con...