luni, iunie 25, 2012

Lumea literară din România nu funcţionează pe criterii de dreptate. Din păcate, există cam mult parvenitism, oportunism şi încă alte defecte mai peste tot. Cum ar putea fi însă altfel decât întreaga societate românească această lume literară? Ca scriitor care iubeşti arta literară de amorul artei literare şi care nu eşti afiliat nici unui grup, trebuie să te înarmezi cu multă răbdare, să munceşti mai mult decât poţi munci în mod obişnuit şi să ai grijă să fii sănătos ca să faci faţă atmosferei. Partea bună în toată această poveste este chiar şansa de a trăi tocmai povestea încercărilor-de-a-face-faţă-unei-atmosfere-neprielnice-de-dragul-unui-ideal, precum şi ecourile bune, atât de la unii scriitori, cât şi de la oameni care nu sunt scriitori şi pe care nici nu-i cunoşti. O poveste care te consolează de toată amărăciunea.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Trei răspunsuri despre romanul „Alergările unui scriitor” de la autorul lui, Vasile Baghiu (în Familia, "Cum?", rubrică susținută de Mircea Pricăjan)

1.  Cum s-a conturat ideea romanului „Alergările unui scriitor”? Ideea a apărut după ce începusem o serie de alergări în încercarea de a con...