vineri, iunie 21, 2024

Inclus în antolgia "POEZIA ROMÂNEASCĂ DUPĂ 1945" de Ion Pop

Sunt onorat să fiu inclus și în această antologie în patru volume alcătuită de profesorul Ion Pop, "POEZIA ROMÂNEASCĂ DUPĂ 1945", apărută în condiții grafice deosebite la Editura Știința din Chișinău.

Ea cuprinde "șapte decenii de scris poetic românesc între frontierele actuale ale Romaniei și în Republica Moldova, cu firești deschideri, prin câteva nume reprezentative, spre Bucovina de Nord și Banatul sârbesc, dar și spre poezia diasporei românesti din SUA, Franța, Germania, Suedia etc.; este ceea ce se defineste, strict istorico-literar, ca poezia română contemporană."
Ieri am primit exemplarele frumoase și mă gândeam, privindu-le și răsfoindu-le, că nu a fost în van să-mi aduc de atâtea ori viața la același numitor comun cu scrisul. Fără ipocrizii inutile, o consider o reușită specială, pe care o prețuiesc cu adevărat și pentru care sunt recunoscător.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Invitat la FILIT 2024

Am primit ieri un telefon care m-a bucurat nespus. Directorul artistic al Festivalului Internațional de Literatură și Traducere (FILIT Iași)...