miercuri, noiembrie 20, 2019

Idealurile măreţe pot intra fără probleme în vacanţă

Ni se pare uneori că totul ne stă împotrivă, tot aşa cum acest sentiment inconfortabil, deşi mobilizator, se suceşte brusc la o sută optzeci de grade şi nu mai înţelegem dacă ar trebui să rămânem în apărare şi "gata de luptă" sau să considerăm lumea întreagă drept prietena noastră de totdeauna. O modificare de peisaj care face din zilele noastre egale ocazii de reflecţie suplimentară. Suntem oricum în aşteptare, iar misterul vieţii, aşa cum îl tatonăm, prin iubire şi credinţă, prin comunicare şi prietenie, prin călătorie şi artă, rămâne neatins. Şi poate că nu ne este îngăduit, în absolut, decât să primim cu gratitudine ceea ce ni se oferă, bucurii şi tristeţi de zi cu zi, ceea ce nu este deloc puţin, în timp ce visurile şi idealurile măreţe pot intra fără probleme în vacanţă.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Trei răspunsuri despre romanul „Alergările unui scriitor” de la autorul lui, Vasile Baghiu (în Familia, "Cum?", rubrică susținută de Mircea Pricăjan)

1.  Cum s-a conturat ideea romanului „Alergările unui scriitor”? Ideea a apărut după ce începusem o serie de alergări în încercarea de a con...