marți, martie 08, 2016

Schimb de e-mail-uri cu preşedintele filialei Iaşi a USR

În loc să ofere răspunsuri la semnalările noastre, ale Grupului pentru Reformă a Uniunii Scriitorilor din România, conducerile filialelor USR fac verificări "om cu om" într-un stil care mie îmi aminteşte tot de comunism. Redau mai jos atât email-ul pe care l-am primit de la preşedintele filialei Iaşi a USR, cât şi răspunsul pe care i l-am trimis. :) "Stimate coleg Vasile Baghiu, La ședința extraordinară a Consiliului Uniunii Scriitorilor din România de la sfârșitul lunii februarie 2016 ( comunicatul trimis de Consiliu către USR Filiala Iași îl găsiți în attach), între altele, s-a discutat despre autenticitatea semnăturilor pentru autointitulatul Grup pentru Reformă a USR. Cum printre semnatari în conformitate cu lista expediată de USR vă aflați și dumneavoastră, vă rugăm să confirmați/infirmați corectitudinea informației, pentru a comunica USR afirmația dumneavoastră. Vă mulțumim pentru înțelegere. Președinte USR Filiala Iași, Cassian Maria Spiridon"  "Stimate coleg Cassian Maria Spiridon, Vă mulţumesc pentru e-mail. În discuţiile pe care noi cei din Grupul pentru Reformă a USR le-am avut, au fost abordate, între altele, şi probleme precum lipsa de transparenţă a conducerii USR, modul grăbit în care statutul a fost modificat pentru a permite preşedintelui să candideze pentru al treilea mandat, felul părtinitor în care Premiul Eminescu a fost acordat vicepreşedintelui Consiliului USR, etichetarea membrilor acestui grup de reformă drept "nereprezentativi", "netalentaţi" etc. ca metodă de intimidare, de către preşedinte şi alţi membri ai conducerii USR, în fine, lipsa oricărei iniţiative de dialog a conducerii USR cu grupul nostru. Cum între membrii conducerii USR vă aflaţi şi dvs., vă rog să confirmaţi/infirmaţi dacă din punctul dvs. de vedere problemele semnalate de noi sunt reale şi legitime şi dacă atitudinea noastră critică este sau nu în spirit democratic, pentru a comunica GR-USR "afirmaţia" dvs.. În ceea ce priveşte cerinţa dvs., protestul meu a fost public (preluat de unele ziare şi blog-uri), iar faptul că aparţin acestui grup este o chestiune personală pentru care nu trebuie să dau seamă conducerii USR. Conducerea USR însă trebuie să dea seamă pentru derapajele ei din ultimii ani, în special pentru lipsa de disponibilitate la dialog, pentru modul autoritarist în care înţelege să rezolve o problemă apărută în cadrul organizaţiei. Dvs., conducerea USR, trebuie să oferiţi răspunsuri în privinţa unor deficienţe de gestionare a organizaţiei, nu noi, GR-USR, care semnalăm aceste deficienţe. Vă mulţumesc pentru înţelegere! Vasile Baghiu membru USR, GR-USR, PEN-CLUB"

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Trei răspunsuri despre romanul „Alergările unui scriitor” de la autorul lui, Vasile Baghiu (în Familia, "Cum?", rubrică susținută de Mircea Pricăjan)

1.  Cum s-a conturat ideea romanului „Alergările unui scriitor”? Ideea a apărut după ce începusem o serie de alergări în încercarea de a con...