sâmbătă, februarie 27, 2016

Îngrădiri ale libertăţii de expresie şi intimidări ca în comunism la USR

Comisia de Monitorizare, Suspendare și Excludere a Uniunii Scriitorilor (din care fac parte Mircea Mihăieș, Daniel Cristea-Enache, Adrian Alui Gheorghe, Gabriel Coșoveanu și Răzvan Voncu) a exclus recent din USR doi scriitori (Grigore Şoitu şi Dan Mircea Cipariu) şi a dat "avertisment" altor trei (Florin Iaru, Paul Cernat şi Daniel Vorona) pentru prejudicii de imagine aduse USR. Mie mi se pare că acest comitet acţionează prin metode de intimidare asemănătoare celor din anii cincizeci şi din toată perioada comunismului. Este o îngrădire a libertăţii de expresie împotriva căreia protestez. Sunt mulţumit că Grupul pentru Reforma USR (din care fac parte) a iniţiat un protest (semnat deja de mai mult de o sută de scriitori) împotriva acestui abuz. Pe de altă parte, cred că problema aceasta ar trebui să intre şi în atenţia PEN-Club, care are printre scopurile principale apărarea libertăţii de expresie.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Trei răspunsuri despre romanul „Alergările unui scriitor” de la autorul lui, Vasile Baghiu (în Familia, "Cum?", rubrică susținută de Mircea Pricăjan)

1.  Cum s-a conturat ideea romanului „Alergările unui scriitor”? Ideea a apărut după ce începusem o serie de alergări în încercarea de a con...