vineri, februarie 26, 2016

Adrian Alui Gheorghe în comisia fantomatică de excluderi din USR

Concitadinul meu, scriitorul Adrian Alui Gheorghe​ (pe care l-am apreciat în general pentru implicarea lui în organizarea de evenimente culturale, chiar dacă nu prea am fost pe aceeaşi lungime de undă cu el), face parte dintr-o comisie a Uniunii Scriitorilor care a dat recent afară din această organizaţie doi scriitori (Grigore Soitu​ şi Dan Mircea Cipariu​) şi a dat "avertisment" altor trei scriitori cunoscuţi (Florin Iaru​, Paul Cernat​ şi Daniel Vorona​) pe motiv că îndrăznesc să-şi spună părerea despre derapajele conducerii USR în frunte cu criticul Nicolae Manolescu. Îmi pare rău să-l văd pe Adrian, directorul Bibliotecii "G.T. Kirileanu" din Piatra-Neamţ, în această postură regretabilă şi condamnabilă. L-aş sfătui, cât se poate de prietenos, să se retragă. Nu-i face cinste să susţină în 2016 mecanisme instituţionale de îngrădire a libertăţii scriitoriceşti asemănătoare comisiilor din anii cincizeci. Iar explicaţiile lui de pe FB sunt cel puţin neconvingătoare. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Trei răspunsuri despre romanul „Alergările unui scriitor” de la autorul lui, Vasile Baghiu (în Familia, "Cum?", rubrică susținută de Mircea Pricăjan)

1.  Cum s-a conturat ideea romanului „Alergările unui scriitor”? Ideea a apărut după ce începusem o serie de alergări în încercarea de a con...