vineri, aprilie 19, 2013

Nu m-am hotărât asupra unui titlu

Adesea știi de la început titlul cărții pe care urmează s-o scrii, dar sunt cazuri în care scrierea propriu-zisă este însoțită și de o tatonare a variantelor de titluri, de căutarea a unuia potrivit, care să cuprindă conținutul dar să nu spună prea mult despre el. Sunt trecut binișor de jumătatea romanului și nu m-am hotărât asupra unui titlu. Am o listă care crește pe măsură ce adaug scene, situații, pagini și capitole noi, dar ezit și caut în același timp, iar unele din variante trec pe o listă scurtă. Voi avea, când voi scrie ultima frază și voi face și ultima revizuire, titlul sub care romanul va ieși în lume, dar până atunci mai întârziem, mai rătăcim, ne mai învârtim prin lumea personajelor, mai discutăm cu ele, mai încercăm să înțelegem cum văd ele până la urmă lucrurile.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Trei răspunsuri despre romanul „Alergările unui scriitor” de la autorul lui, Vasile Baghiu (în Familia, "Cum?", rubrică susținută de Mircea Pricăjan)

1.  Cum s-a conturat ideea romanului „Alergările unui scriitor”? Ideea a apărut după ce începusem o serie de alergări în încercarea de a con...