marți, ianuarie 15, 2013

Recitesc în unele zile paginile toate



Romanul la care lucrez are nevoie de prezența mea zilnic. Simt că dacă trece o zi fără să deschid fișierul în care își duce viața de manuscris neterminat va face cumva și îmi va îngreuna munca la paginile următoare, la a doua jumătate rămasă de dus mai departe. Împotriva uitării și pentru ținerea permanentă sub control a întregului, recitesc în unele zile paginile toate, mă duc înapoi, îmi notez chestii de adăugat, încerc să ofer asistență lumii care a prins deja contur. Nu am libertate totală. Adesea, situațiile și personajele capătă un fel de viață proprie, merg într-o direcție pe care nu am plănuit-o, însă nu-mi displace deloc, pentru că totul este să fiu pe aproape, pentru proceduri de reanimare urgente ale cine știe cărei scene care băltește, potolirea spiritelor, temperarea entuziasmelor lirice, repornirea motoarelor pentru noi decolări.

2 comentarii:

  1. Urmaresc fascinata procesul acesta al nasterii unei carti la fel cum priveam odinioara miracolul prin care bunica, amestecand faina, apa si sarea, fiecare lipsita de savoare, reusea sa ne puna pe masa ceva atat de gustos, atat de frumos si cu inegalabil miros...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mulțumesc pentru urmărire... :) Sper să termin totul până în primăvară, iar în vară sau în toamnă să meargă la tipar.

      Ștergere

Trei răspunsuri despre romanul „Alergările unui scriitor” de la autorul lui, Vasile Baghiu (în Familia, "Cum?", rubrică susținută de Mircea Pricăjan)

1.  Cum s-a conturat ideea romanului „Alergările unui scriitor”? Ideea a apărut după ce începusem o serie de alergări în încercarea de a con...