miercuri, septembrie 12, 2012

Încep să scriu un volum de poezie despre România cu titlul "O ţară de milioane"

Ieri am postat aici un poem cu titlul "O ţară de milioane". Azi mă gândesc să scriu - în paralel cu scrierea romanului pe care îl am în lucru de câteva luni - un volum de poezie care să aibă titlul poemului şi să "vorbească" despre România de acum. În acest moment ideea mă umple de entuziasm. Sper să nu abandonez acest proiect... Ştiu că lucrul acesta depinde de inspiraţie, dar promit să mă port în aşa fel încât inspiraţia să nu fugă de mine. Doamne ajută!

2 comentarii:

  1. Doamne, Ajută-l!

    Citesc în paralel două romane (nu-i o premieră nici la mine, nici la alţii) în două stiluri, abordări şi vîrste/vremi distante.
    Unul deja drege busuiocul unui trecut nu prea orthodox. Celălalt, de un realism tandru, filial, familial nu drege nimic. În schimb se stăruie să facă literatură din orice moment de viaţă.
    Uitam să spun că au un numitor comun: biografia proprie.
    (Era să spun autobiografie, dar n-ar fi fost cusher.)

    RăspundețiȘtergere
  2. ”Așa să-ți ajute Dumnezeu!” :D

    RăspundețiȘtergere

Trei răspunsuri despre romanul „Alergările unui scriitor” de la autorul lui, Vasile Baghiu (în Familia, "Cum?", rubrică susținută de Mircea Pricăjan)

1.  Cum s-a conturat ideea romanului „Alergările unui scriitor”? Ideea a apărut după ce începusem o serie de alergări în încercarea de a con...