luni, iulie 23, 2012

Să votați bine!

Pe 29 iulie va fi referendum pentru demiterea președintelui suspendat. Am mai spus, voi merge la vot și voi vota DA pentru demitere. Părerea mea este că - dincolo de toate discuțiile - în această chestiune un lucru rămâne esențial. Acest președinte suspendat a promis că vom trăi bine, dar trăim mai prost. Cine crede că promisiunea a fost îndeplinită, să voteze împotriva demiterii, dar să vină la vot. Rămânerea acasă poate fi considerată lașitate. Personal, sunt convins că încheierea mandatului lui Traian Băsescu înainte de termen este binevenită pentru cei mai mulți dintre noi. Băsescu a atacat - cu ostilitate vădită și gratuită - toate categoriile sociale și profesionale, aflându-se permanent în luptă cu propriul popor. Pe de altă parte, din păcate, cei mai mulți dintre intelectualii din România nu reușesc sau nu vor să vadă cauza degradării vieții în România în persoana acestui lider. Ei se preocupă - în manieră excesivă, cred, ca și cum ar fi avocați, nu scriitori sau artiști - de chestiuni juridice, de procedură, "europene" și lasă deoparte viața concretă a oamenilor simpli din România, ignoră felul în care nivelul de aspirație al acestor oameni simpli care alcătuiesc poporul a fost adus la pragul cel mai de jos prin politica conflictuală a acestui om căruia îi place atât de mult să-și spună "șeful statului". Nu este pentru prima dată când intelectualii nu sunt de partea suferințelor poporului, iar acest lucru devine și mai mult o temă adevărată de dezbatere. Vom vedea dacă ea va avea loc în viitorul apropiat. O astfel de dezbatere s-ar impune, indiferent de rezultatul referendumului. Să votați bine!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Trei răspunsuri despre romanul „Alergările unui scriitor” de la autorul lui, Vasile Baghiu (în Familia, "Cum?", rubrică susținută de Mircea Pricăjan)

1.  Cum s-a conturat ideea romanului „Alergările unui scriitor”? Ideea a apărut după ce începusem o serie de alergări în încercarea de a con...