miercuri, iunie 08, 2011

Pregătiri pentru călătorii prin Europa, pentru revederea unor locuri și a unor oameni dragi, pentru inspirația pe care o voi trăi în peregrinări, pentru zile de scris și citit fără limite, pentru muzeele de artă care mă emoționeaza atât.

7 comentarii:

  1. Călătorii încântătoare şi inspiratoare să ai! :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Ma intreb citeodata daca himerismul tau nu inseamna si o capacitate speciala de a pastra inocenta...

    RăspundețiȘtergere
  3. Interesant mi se pare ceea ce spui... Dar poate că nu inocenţa intra în discuţie aici (am, totuşi, 45 de ani!), ci mai mult dorinţa de a trăi liber... Recunosc, există ceva ingenuu în perspectiva aceasta bovarică, dar totul devine foarte tentant când gândurile devin realitate, când "your second life" devine materială, când poezia scrisă devine poezie trăită... Mulţumesc!

    RăspundețiȘtergere
  4. Nu stiu daca sa cred in materilizarea gindurilor tale,cit este o anume asumare a realitatii,un soi de pragmatism care te ajuta sa traiesti decent alaturi de o familie ,poet fiind.Si nu poti sa nu te gindesti ,sagalnic si usor melancolic, ca daca himerismul circula prin saloanele epocii, o anumita doamna ,hulita si acum ca ''si-a dorit mai mult decit merita"ar fi avut o alta sansa...bat cimpii...Oricum detest politicienii care incep raspunsul la o intrebare cu ,,buna intrbare" pentru captarea bunavointei,... chiar daca intrebarea pare idioata ...Asadar ,inocent nu insemna un biet naiv de 45 de ani,m-am gindit la o capacitate pe care o pierdem cu timpul,o curatenie sufleteasca ce te insoteste mereu si care te ajuta sa vezi oamenii si viata intr-un fel anume.Sigur gresesc eu ,pentru ca Flaubert pretinde ca "cea mai buna dovada de inocenta este o atitudine impasibila"ori nu este cazul.Sa gasesti oameni carora sa le dai voie sa te inspire si sa inspiri oameni sa traiasca poezie..

    RăspundețiȘtergere
  5. ...iar la Zurich s-a nascut dadaismul si de ce sa nu te inspire amintirea unui alt roman?Doi inventatori de curente literare...

    RăspundețiȘtergere
  6. Vom vedea cum va fi, ce va fi... Important pentru mine acum este să pot să scriu în fiecare zi şi să duc la capăt romanul pe care deja am început să-l scriu... Indiferent dacă va trebui să călătoresc, să stau în casă la masa de scris sau să particip la chestii mondene... Îţi mulţumesc pentru gândul bun. Doamne ajută!

    RăspundețiȘtergere

Trei răspunsuri despre romanul „Alergările unui scriitor” de la autorul lui, Vasile Baghiu (în Familia, "Cum?", rubrică susținută de Mircea Pricăjan)

1.  Cum s-a conturat ideea romanului „Alergările unui scriitor”? Ideea a apărut după ce începusem o serie de alergări în încercarea de a con...