sâmbătă, ianuarie 12, 2008

Îl aud pe ziaristul Ion Cristoiu (care, în paranteză fie spus, îmi este simpatic ca persoană, atât cât îl cunosc, ca multă lume, de la la televizor) cum întreabă un interlocutor al emisiunii sale ce este acela un "a.m.r.". M-a mirat că un jurnalist cu experienţa lui şi o persoană care s-a născut la ţară nu ştie acest "cuvânt" pe care soldaţii îl scrijeleau în comunism pe toate băncile vagoanelor cfr şi pe toate gardurile. Poate că nu exagerez dacă spun, pornind de la acest moment trecător de la televizor, că legătura unor ziarişti şi intelectuali de la noi cu realitatea în care trăiesc oamenii simpli este cam firavă, ceea ce explică, poate, lipsa de impact, social şi politic, a mesajului lor în toţi aceşti ani.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Trei răspunsuri despre romanul „Alergările unui scriitor” de la autorul lui, Vasile Baghiu (în Familia, "Cum?", rubrică susținută de Mircea Pricăjan)

1.  Cum s-a conturat ideea romanului „Alergările unui scriitor”? Ideea a apărut după ce începusem o serie de alergări în încercarea de a con...