marți, decembrie 11, 2007

Televiziunile au luat-o razna cu totul. După ce ne-au torpilat cu manele, cu vacanţe mari, cu "ştiri de la ora cinci", cu toţi analfabeţii din politică şi media, cu oameni de afaceri fără inhibiţii şi fără complexe filmaţi în casele lor ore întregi, "binefaceri" încă şi acum "în ofertă", de câtva timp au început să cultive şi actriţe de filme deocheate. Seara, la ore de mare audienţă, poporul, cu mic şi cu mare, se uită la cum îşi dau cu părerea, la ce cumpărături fac şi pe unde se plimbă nişte "vedete" de acest tip. "Elita" intelectuală a ştiut să se agite şi să adune semnături pentru tot felul de chestii fără legătură cu realitatea sau pentru susţinerea nominală a unui lider politic, dar nu zice nici "pâs" la tonele de mahala şi prost gust care ni se livrează pe "sticlă" nouă şi - ceea ce e foarte alarmant - copiilor noştri, la faptul că în şcoli violenţa a luat proporţii îngrijorătoare şi nimeni nu face nimic. Dar ce să mai zic? Mă simt fără puteri... Scriu şi eu aici... Degeaba...

5 comentarii:

  1. hmmmm....militez pentru egalitatea in cyberspace! daca vreau sa editez si eu un comentariu cui ma adresez?

    (just kidding, of course!) :D

    RăspundețiȘtergere
  2. Da, recunosc spăşit că am mai îmblânzit textul iniţial al acestei postări. Nu e felul meu să vorbesc urât, dar fusesem luat de valul momentului, de valul indignării. Aşa e cu blog-urile... Poate că Nicolae Coande are dreptate... Cât despre editarea comentariilor, dacă nu-i totuşi o glumă, spune te rog ce vrei să modifici şi se va face.

    RăspundețiȘtergere
  3. Chiar era o gluma!
    Si-apoi cui sa-i pese de astfel de detalii literare cand e vorba de mine? Cu-atat mai mult cu cat pana acum sunt singurul "carutas" care intra si ia ce vrea din "mall"-ul tau, sub protectia anonimatului?

    N. Coande nu are dreptate, indraznesc sa spun. Cititorii de rand au nevoie sa creada ca scriitorii sunt oameni si ei, cum spuneai zilele trecute. Daca n-ar fi asa, m-as afla acum in fata televizorului si eu, profitand de "oferta".
    De vreme ce aleg sa ratacesc pe blogul tau sunt, daca vrei, dovada ca n-ai scris degeaba. :)

    RăspundețiȘtergere
  4. Tot e ceva dacă am un cititor... În vremurile astea, e chiar binişor... :)

    RăspundețiȘtergere
  5. dovedesti un foarte rafinat simt al umorului! :D
    ma tem ca oricat mi-ar placea sa fiu si eu odata in viata unica, in contextul acesta sunt departe de nazuinta.
    raman totusi cu "gloria" de-a fi fost prima care ti-a tinut de urat de la inaugurarea blogului...:))

    RăspundețiȘtergere

Trei răspunsuri despre romanul „Alergările unui scriitor” de la autorul lui, Vasile Baghiu (în Familia, "Cum?", rubrică susținută de Mircea Pricăjan)

1.  Cum s-a conturat ideea romanului „Alergările unui scriitor”? Ideea a apărut după ce începusem o serie de alergări în încercarea de a con...